Fem un Dàkar

La primera sessió d’aquests tallers infantils de cuina va ser la preparació d’un “dàkar”, un pastís molt típic de Terrassa.

Les nostres petites xefs van arribar sense saber què faríem i el resultat els va encantar! En primer lloc les hi vam presentar els ingredients que necessitarien per a cuinar la recepta del dia, vam demanar-los que ens diguéssin què creien que cuinarien.

Els ingredients eren aquests:

  • 4 ous
  • 1 iogurt de llimona
  • 2 mides de sucre
  • ½ mida d’oli
  • 3 mides de farina
  • 1 sobre de llevat
  • Canyella
  • 500ml de nata per muntar
  • 3 o 4 cullerades de cacau en pols
  • 1 cullerada de sucre glaç
  • Cireres confitades
  • Virutes de xocolata

Per començar les hi vam explicar com separar els rovells i les clares dels ous. Més d’un va anar al terra i es va trencar massa, però d’això es tracta! D’aprendre a cuinar!

Separem clares i rovells de l’ou

Mentre unes separaven rovells i clares, les altres barrejaven el producte sec (sucre, iogurt, oli, farina i llevat) en un altre bol.

Medim les quantitats de producte sec

Quan vam tenir tots els rovells i les clares separats, vam afegir els rovells al producte sec i els vam barrejar fins a tenir una massa homogènia.

Barregem el producte sec

Però, i les clares? Les podiem posar tal qual amb els altres ingredients? No! Vam explicar-los què era “batre al punt de neu” i van al·lucinar quan van veure que si donavem la volta al bol, no queia!! (i això era el punt de neu).

Mica en mica van anar afegint les clares a la resta d’ingredients, sempre barrejant-los de baix a dalt perquè no es perdi l’aire del “punt de neu”, i ho van fer super bé!

Barregem les clares amb la resta d’ingredients

Un cop vam tenir tota la barreja feta, vam posar la massa en motlles de magdalenes (per poder fer dàkars individuals), i els vam posar al forn (pre-escalfat a 180ºC, uns 25-30 minuts).

Mentre es feien els pastissets al forn, vam muntar la nata (amb el sucre glaç i el cacau). Aquí, vam fer dues nates. Una la van fer amb una batedora manual i l’altra amb l’elèctrica i van veure la diferència d’esforç i rapidesa entre una i l’altra. Un cop muntada, la van posar en una màniga pastissera i la van guardar a la nevera (1 hora).

Vam treure els pastissets del forn i els vam deixar refredar una mica.

Un cop estava tot fred, vam agafar la màniga pastissera de la nevera i vam obrir els pastissets per la meitat per farcir-los de trufa. Els vam tornar a tancar i vam recobrir-los per sobre de la mateixa trufa.

Recobrim els pastissets de trufa

Un cop “empastifats” els pastissets, vam afegir les virutes de xocolata per sobre i la cirereta al capdamunt.

Els nostres dàkars
  • Nota: amb aquesta recepta ens van sortir 18 mini dàkars i un dàkar sencer (pastís gran).

Si voleu saber què faran al proper taller, seguiu-nos i ho descobrireu ben aviat!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s