La primera sessió d’aquests tallers infantils de cuina va ser la preparació d’un “dàkar”, un pastís molt típic de Terrassa.
Les nostres petites xefs van arribar sense saber què faríem i el resultat els va encantar! En primer lloc les hi vam presentar els ingredients que necessitarien per a cuinar la recepta del dia, vam demanar-los que ens diguéssin què creien que cuinarien.
Els ingredients eren aquests:
- 4 ous
- 1 iogurt de llimona
- 2 mides de sucre
- ½ mida d’oli
- 3 mides de farina
- 1 sobre de llevat
- Canyella
- 500ml de nata per muntar
- 3 o 4 cullerades de cacau en pols
- 1 cullerada de sucre glaç
- Cireres confitades
- Virutes de xocolata
Per començar les hi vam explicar com separar els rovells i les clares dels ous. Més d’un va anar al terra i es va trencar massa, però d’això es tracta! D’aprendre a cuinar!

Mentre unes separaven rovells i clares, les altres barrejaven el producte sec (sucre, iogurt, oli, farina i llevat) en un altre bol.

Quan vam tenir tots els rovells i les clares separats, vam afegir els rovells al producte sec i els vam barrejar fins a tenir una massa homogènia.

Però, i les clares? Les podiem posar tal qual amb els altres ingredients? No! Vam explicar-los què era «batre al punt de neu» i van al·lucinar quan van veure que si donavem la volta al bol, no queia!! (i això era el punt de neu).
Mica en mica van anar afegint les clares a la resta d’ingredients, sempre barrejant-los de baix a dalt perquè no es perdi l’aire del «punt de neu», i ho van fer super bé!

Un cop vam tenir tota la barreja feta, vam posar la massa en motlles de magdalenes (per poder fer dàkars individuals), i els vam posar al forn (pre-escalfat a 180ºC, uns 25-30 minuts).


Mentre es feien els pastissets al forn, vam muntar la nata (amb el sucre glaç i el cacau). Aquí, vam fer dues nates. Una la van fer amb una batedora manual i l’altra amb l’elèctrica i van veure la diferència d’esforç i rapidesa entre una i l’altra. Un cop muntada, la van posar en una màniga pastissera i la van guardar a la nevera (1 hora).
Vam treure els pastissets del forn i els vam deixar refredar una mica.


Un cop estava tot fred, vam agafar la màniga pastissera de la nevera i vam obrir els pastissets per la meitat per farcir-los de trufa. Els vam tornar a tancar i vam recobrir-los per sobre de la mateixa trufa.

Un cop «empastifats» els pastissets, vam afegir les virutes de xocolata per sobre i la cirereta al capdamunt.

- Nota: amb aquesta recepta ens van sortir 18 mini dàkars i un dàkar sencer (pastís gran).
Si voleu saber què faran al proper taller, seguiu-nos i ho descobrireu ben aviat!