Com ja us vam explicar, els nostres tallers són temàtics. Aquests dos diumenge d’octubre hem fet dos plats típicament terrassencs: el dàkar (de l’altre dia) i el pastís cardinal (el que hem fet avui).
Per preparar-lo, necessitem els següents ingredients:

- 3 rovells d’ou
- 1 ou sencer
- 150 g de sucre
- 125 g de farina
- 25 g de Maizena
- 1 cullerada de llevat
- 1 cullerada de vainilla
- 3 clares a punt de neu
- 500 ml de nata per a muntar
- Una mica de sal
- 70 g de cacau pur sense sucre
Durant la preparació les nenes han gaudit molt (com sempre), però el millor moment sempre el reservem pel final. Seguiu llegint i ja veureu, ja!
Per començar hem de pre-escalfar el forn a 220ºC.
Batem els 3 rovells, l’ou sencer i 100g de sucre fins que quedin al punt de neu.

En un bol a part, tamisem la farina, la Maizena, el llevat i la vainilla.
Barregem els punts 2 i 3 en un bol.
En un altre bol, batem les 3 clares d’ou, 50g de sucre (l’anirem afegint a poc a poc i remenant de baix a dalt) i una mica de sal al punt de neu.

Ho barregem tot i ho posem dins d’una màniga pastissera.
En un paper de forn, anirem fent rodones amb la massa que tenim a la màniga (24cm aprox.). Nosaltres hem fet les rodones més petites perquè els hem fet individuals.

Tirem una mica de sucre glaç per sobre i unes gotes d’aigua al voltant (per la safata).
Ho posem al forn uns 10 minuts.
Muntem la nata ben freda amb el sucre i farcim una part del pastís. Posem l’altre part a sobre i ho guardem a la nevera.

Desfem la xocolata al bany maria (i de pas, ens empastifem una mica els dits i la provem, no?)
Servim el pastís ben fred i la xocolata ben calenta.

I fins aquí!! Ja sabeu, no teniu excusa perquè els vostres fills i filles no us puguin ajudar a la cuina! Bon profit!!