Avui al taller, els nostres minixefs han pogut fer dues receptes pròpies de l’època: la castanyada.
En primer lloc han fet els típics i mítics panellets.
Hem optat per fer dos grups, ja que a la sessió d’avui erem més gent del què era habitual. Un grup ha fet els panellets amb base de moniato i l’altre, amb base de patata.
Com que només disposem d’una hora i mitja de taller, els hem avançat una mica de feina i els hem donat la patata i el moniato prèviament buillts d’unes hores abans perquè estéssin ben freds quan ho haguéssin de manipular.
En un bol hi han posat l’ametlla mòlta i el sucre, ho han barrejat tot i després hi han afegit la patata bullida i aixafada per fer la massa.
Han anat pastant la massa fins que ha quedat ben homogènia i s’ha pogut fer una bola (s’enganxa però no com al principi).
Hi ha gent que deixa la massa reposar pel dia següent, nosaltres no tenim aquesta opció i els hem fet la mateixa tarda.
Hem anat fent petites boletes i els hem guarnit d’ametlla, de coco i de xocolata.
Mentre els hem anat fent, hem deixat el forn encès a 180º. Quan han estat fets, els hem posat a dins uns 10 minuts (o fins que agafin una mica de color).
La segona recepta que han cuinat ha estat una «Quiche lorraine» (una quiche de carbassa i carbassó).
Per estalviar temps hem comprat la pasta ja feta, i els minixefs han fet el farcit.
Pel nostre farcit, hem batut 4 ous i 500ml de nata líquida en un bol.
Hem saltejat les verduretes a la paella i ho hem barrejat tot amb una mica de sal. Com que hi havia gent a la que no li agradava el formatge, un grup ha fet la quiche amb formatge i l’altre sense.
Ho hem posat tot dins del motlle amb la pasta i ho hem cuit al forn a 180º durant 27 minuts.
Ens ha quedat tot tant bo, que ja estem desitjant que arribi diumenge que ve per tornar a deleitar-nos amb els plats que cuinen tant bé aquests minixefs!!
No us ho perdeu!