Focaccia i panna cotta

Seguim descobrint la gastronomia italiana. Avui hem preparat una focaccia d’olives i herbes i una panna cotta.

Per la focaccia, hem necessitat:

  • 350 g de farina de força
  • 200 ml. D’aigua tèbia
  • 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
  • ½ cullerada de sal
  • ½ cullerada de sucre
  • 7 g de llevat sec (o 20 g de llevat fresc)
  • 40 g d’olives verdes sense pinyol
  • 4 cullerades d’oli d’oliva verge extra
  • 1 cullerada de romaní fresc
  • Sal gruixuda

Per començar, hem fet la massa de la focaccia. En un bol hi hem posat la farina, el llevat i el sucre, i ho hem remenat bé amb les mans. (Si feu servir llevat fresc, recomanem dissoldre’l amb aigua tèbia).

A continuació he fet un forat en mig de la farina, hi hem afegir l’aigua i l’hem anat treballant amb les mans de fora cap a dins. Després hem afegit l’oli i la sal.

Un cop tenim una massa compacta, l’hem seguit treballant sobre l’encimera. Enfarinant la superfície i amassant durant uns 10-12 minuts més perquè vagi agafant elasticitat i quedi homogènia.

Hem fet una bola amb la massa, l’hem deixat dins del bol, tapat amb un drap de cotó, i ho reposarem uns 60 minuts en un lloc sec i a ser possible, càlid. Passat el temps, retirem la massa del bol i li hem fet un breu amassat perquè acabi d’agafar volum.

En una safata metàl·lica, hi posem una mica d’oli i l’escampem de manera uniforme. Estenem la massa a la safata i ens ha de quedar una base d’entre 1.5-2 cm.

Amb els dits farem uns foradets a la massa i escampem una mica de sal.

Hem aprofitat per ensenyar-los dues maneres de tallar la ceba (i les verdures en general): la juliana (a tires molt fines i allargades) i el tall a la Brunoise (a quadradets).

Hem tirat una mica d’oli per la superfície de la massa i hem afegit les olives en rodanxes, la ceba i les fines herbes. Ho deixem reposar uns 30 minuts.

Pre-escalfem el forn a 250ºC durant 10 minuts (calor total)

Col·loquem la safata al forn (cocció a dalt i a baix) i ho deixem que es cogui durant 15 minuts.

I aquí tenim la nostra focaccia, que la deixarem atemperar per poder-nos-la menjar!

Per la panna cotta, hem fet servir:

  • ½ litre de nata per muntar
  • 200 ml de llet
  • 120 g de sucre
  • 1 branquilló de canyella y pell de llimona (o una culleradeta de vainilla per aromatitzar)
  • 1 sobre de gelatina neutra en pols (10 g) o 6 fulles de gelatina neutra

Per la preparació, hem bullit la nata amb el sucre, la canyella i la llimona (o la vainilla). Apartem del foc quan comenci l’ebullició.

Escalfem la llet al microones i dissolem la gelatina a la llet calenta. Afegim la nata quan encara estigui calenta i barregem bé.

Si opteu per les fulles de gelatina, compteu que haureu d’hidratar-les en aigua freda uns 10 minuts i després s’hauran de diluir bé amb la llet i afegir-ho tot a la nata.

Ho hem posat tot en un got i ho hem deixat refredar a la nevera un mínim de 3 hores aproximadament (nosaltres no l’hem pogut deixar tanta estona) fins que quedi ben quallada.

Esperem que us hagi agradat! Els nostres petits xefs s’ho han passat pipa i ja estan desitjant veure què els preprarem per la setmana vinent!!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s