Aquest cap de setmana hem acabat amb la gastronomia italiana i hem fet una lassanya i un tiramisú.
Per la lassanya, hem fet servir:
- 2 cebes i 2 dents d’all
- 2 pebrots vermells
- 2 pastanagues
- Sal
- 500 g de carn trinxada
- 12 làmines de lassanya
- 100 g de formatge ratllat
- 100 ml d’oli d’oliva
- 1 got de tomàquet natural
- 50 g de farina
- 50 g de mantega
- 600 ml de llet
Tallem les verdures en trossets petits perquè s’ajuntin bé a la salsa, i ho posem en un bol. En una cassola, posarem oli i escalfem la ceba i l’all. Quan estigui daurada, afegim les verdures i el tomàquet.
En una cassola a part, salpebrem la carn i hi afegirem la verdura amb la salsa
Hem agafat les làmines de pasta i les hem posat dins d’un bol amb aigua tèbia per hidratar-les.
Mentre tenim la pasta en remull i la salsa preparada, hem fet la beixamel. Per fer-la hem desfet la mantega en una paella.
Hem afegit la farina a poc a poc sense parar de moure-ho. Un cop ajuntats aquests dos ingredients, hem anat afegint la llet i hem seguit removent amb les barnilles fins a tenir la textura desitjada.
Quan hem tingut tot això preparat, hem començat el muntatge de la lassanya. Primer hem fet una capa de beixamel, una làmina de pasta i una capa de carn amb salsa (fins a 3 pisos).
Per acabar, hem afegit la beixamel de manera generosa i el formatge ratllat per sobre.
Ho hem posat al forn a la safata del mig, durant 15 minuts a 180ºC i durant 3-5 minuts a la part superior perquè gratini; i ja tenim la nostra lassanya a punt per menjar!!
Per fer tiramisú hem necessitat:
- 500 g de Mascarpone
- 5 ous
- 5 cullerades de sucre
- 40 melindros
- 2 tasses de cafè (pot ser descafeïnat)
- Cacau en pols (preferiblement sense sucre)
En primer lloc hem de separar les clares dels rovells.
Hem batut els rovells amb el sucre fins que la mescla ha clarejat. Després hem afegit el mascarpone i ho hem barrejat bé fins a aconseguir una mescla cremosa i consistent.
A part, hem muntat les clares al punt de neu. Després les hem barrejat amb la crema de mascarpone fins a tenir una crema homogènia.
Al fons dels nostres gots (o del recipient que utilitzeu vosaltres), hi posarem una capa de melindros una mica esmicolats i els hem banyat amb una mica de cafè.
A sobre dels melindros, hem afegit una capa de crema de mascarpone. A sobre, hem afegit dues capes més (una altra de melindros i una altra de crema de mascarpone) i ho hem deixat reposar a la nevera un mínim de 3 hores (ideal: 12 hores).
Just abans de servir hi hem afegit una mica de cacau en pols per sobre, i preparat per menjar!!
Esperem que us hagi agradat i, si voleu, proveu de fer-ho a casa! Ja veieu que no té complicació i als petits i petites els encantarà!
