Seguint amb la temàtica de Nadal, avui hem fet parada a Grècia per preparar un postre de la regió, típic d’aquestes festes.
Són els «melomakarono». Es tracta d’uns pastissets grecs fets de farina, mel i oli (principalment). Altres ingredients que s’afegeixen són el sucre, taronja, brandi o canyella, entre d’altres i es tracta d’un dolç imprescindible per les famílies gregues durant el Nadal.
Els ingredients que hem fet servir:
- 2 tasses d’oli d’oliva
- 3/4 de tassa de sucre
- 3/4 de tassa de suc de taronja
- 1/4 de tassa de conyac
- 7 tasses de farina
- 2 cullerades de llevat
- 1 cullerada de bicarbonat
- 2 tasses de mel
- 2 tasses de sucre
- 2 tasses d’aigua
Hem posat en un bol l’oli d’oliva, el sucre, el suc i el conyac i ho hem batut fins a tenir una mescla homogènia.
Hem tamisat la farina, el llevat i el bicarbonat (dos cops) i ho hem afegit a la mescla anterior, removent-ho tot fins a tenir una massa suau.
Hem separat les porcions de massa (un puny tancat) i els hem treballat donant-los una forma una mica allargada.
Ho hem posat en una safata per al forn i ho hem enfornat durant mitja hora a temperatura mitja.
En una olla a part, hi hem posat el sucre, la mel i l’aigua per a fer l’almívar; i ho hem deixat bullir uns 5 minuts.
Hem retirat els melomakarona del forn i hem tirat l’almívar per sobre.
Hem deixat reposar uns 15 minuts perquè absorveixin l’almívar i… a menjar!!
- Hem deixat anar una mica la creativitat pròpia i hem fet uns quants amb la recepta original, i altres els hem decorat amb xocolata desfeta per sobre. TREMENDOS!!
Mentre esperavem a que els melomakarona es coéssin al forn, hem tret de la nevera un paquet de pasta de full i ens hem fet uns croissants (que no tenen res a veure amb el Nadal, però ens ha vingut de gust!)