Baklava i taboulé

En aquesta primera parada en la gastronomia marroquina, vam poder aprendre a fer un “baklava” (un postre molt dolç) i un “taboulé” (amanida de cous-cous).

Vam començar amb el baklava, i vam utilitzar

  • 250 g d’ametlles laminades
  • 250 g de festucs
  • 250 g de mitges nous
  • 1 mica de nou moscada ratllada
  • 1 cullerada sopera de canyella mòlta
  • 100 g de sucre de gra fi
  • ½ got de mantega
  • 500 g de massa filo
  • 250 g de mel
  • Oli per fregir

Com ho vam fer? Seguiu llegint!

Vam picar les nous i els festucs a la picadora i ho vam ajuntar en un bol amb el sucre, la canyella, la nou moscada i la mantega; i ho vam amassar amb les mans fins a tenir una massa compacta.

Vam estendre una làmina de massa filo en una safata de forn i la vam pintar amb la mantega. Així amb 3 capes.

Després vam afegir la meitat de la massa a sobre, ben escampada, i vam posar 2 capes de pasta filo a sobre.

A sobre, vam afegir la resta de massa i 3 capes de pasta filo més.

Quan ho vam tenir, vam tallar-ho a quadrats i hi vam posar ametlles laminades per sobre. Ho vam posar al forn durant 15 minuts.

Passat el temps, vam afegir l’almívar amb mel que teniem fet i els vam deixar refredar per a poder-los tastar.

Un cop fet el baklava vam seguir amb el taboulé.

Per fer-ho, vam necessitar:

  • 250 g de cous-cous
  • 200 ml d’aigua
  • Llimona
  • Prunes
  • Menta
  • Pastanaga
  • Porro
  • Tomàquets xerris

Tot i que després cadascú es va posar el què va voler.

El què vam fer va ser:

Remullar cous-cous amb aigua calenta i deixar-lo reposar 10 minuts (tapat).

Vam tallar la resta d’ingredients ben petits (en aquest cas, vam posar-hi espinacs, rúcula, menta, tomàquets i pastanaga).

Ho vam barrejar tot amb el cous-cous fred, amb un raig d’oli d’oliva i suc de llimona.

I fins aquí, dos plats ben senzills que els van encantar! I vosaltres, us animeu a fer-ho a casa??

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s