En aquesta primera parada en la gastronomia marroquina, vam poder aprendre a fer un «baklava» (un postre molt dolç) i un «taboulé» (amanida de cous-cous).
Vam començar amb el baklava, i vam utilitzar
- 250 g d’ametlles laminades
- 250 g de festucs
- 250 g de mitges nous
- 1 mica de nou moscada ratllada
- 1 cullerada sopera de canyella mòlta
- 100 g de sucre de gra fi
- ½ got de mantega
- 500 g de massa filo
- 250 g de mel
- Oli per fregir
Com ho vam fer? Seguiu llegint!
Vam picar les nous i els festucs a la picadora i ho vam ajuntar en un bol amb el sucre, la canyella, la nou moscada i la mantega; i ho vam amassar amb les mans fins a tenir una massa compacta.
Vam estendre una làmina de massa filo en una safata de forn i la vam pintar amb la mantega. Així amb 3 capes.
Després vam afegir la meitat de la massa a sobre, ben escampada, i vam posar 2 capes de pasta filo a sobre.
A sobre, vam afegir la resta de massa i 3 capes de pasta filo més.
Quan ho vam tenir, vam tallar-ho a quadrats i hi vam posar ametlles laminades per sobre. Ho vam posar al forn durant 15 minuts.
Passat el temps, vam afegir l’almívar amb mel que teniem fet i els vam deixar refredar per a poder-los tastar.
Un cop fet el baklava vam seguir amb el taboulé.
Per fer-ho, vam necessitar:
- 250 g de cous-cous
- 200 ml d’aigua
- Llimona
- Prunes
- Menta
- Pastanaga
- Porro
- Tomàquets xerris
Tot i que després cadascú es va posar el què va voler.
El què vam fer va ser:
Remullar cous-cous amb aigua calenta i deixar-lo reposar 10 minuts (tapat).
Vam tallar la resta d’ingredients ben petits (en aquest cas, vam posar-hi espinacs, rúcula, menta, tomàquets i pastanaga).
Ho vam barrejar tot amb el cous-cous fred, amb un raig d’oli d’oliva i suc de llimona.
I fins aquí, dos plats ben senzills que els van encantar! I vosaltres, us animeu a fer-ho a casa??
