Hummus de cigrons i basbousa

Per acabar amb el mes de gener i el nostre petit viatge al Marroc, hem ensenyat a les nostres petites xefs, els secrets d’un bon hummus i la preparació d’un postre: la basbousa.

Els ingredients que hem fet servir per la basbousa han estat:

  • 170 g sèmola de blat
  • 1 iogurt
  • 30 g coco ratllat
  • 110 g de sucre
  • 120 ml oli de gira-sol
  • 2 ous
  • 1 cullerada de suc de taronja
  • 8 g llevat químic
  • 1 mica de sal
  • Ametlles laminades

Per a l’almívar hem necessitat:

  • 3 cullerades de sucre
  • Suc de ½ llimona
  • Suc d’una taronja
  • 60 ml aigua

Un cop hem tingut el material preparat, hem batut els ous, el sucre i el suc de taronja.

Hem afegit el iogurt i l’oli a poc a poc.

Seguidament hem afegit el coco, el llevat, la sal i la sèmola i ho hem barrejat tot ben barrejat.

Per sobre li hem posat unes quantes ametlles laminades. Ho hem deixat reposar 15 minuts i ho hem posat en un motlle per al forn, i durant uns 15-20 minuts, ho hem enfornat a 180ºC.

Hem fet l’almívar. Un cop una mica tebi, ho hem posat per sobre de la basbousa.

Després l’hem provat i ens ha encantat!!

Un cop feta la basbousa (i un cop tastada, evidentment!!!), ens hem posat mans a l’obra amb la preparació de l’hummus de cigrons.

Els ingredients són:

  • ½ kg de cigrons
  • Suc de 2 llimones
  • 3 cullerades de tahini (una barreja d’espècies marroquines)
  • 1 dent d’all aixafada
  • 1 culleradeta de sal
  • Oli d’oliva
  • Julivert fresc

La preparació és realment fàcil, ja veureu!

En primer lloc hem de coure els cigrons amb sal durant 1 hora (si volem podem agafar un pot de cigrons ja cuits).

Hem de passar els cigrons per una batedora amb l’aigua de cocció fins a obtenir un puré homogeni.

Afegim el tahini, la dent d’all pelada i aixafada, el suc de llimona i la sal; i ho barregem bé fins a obtenir una textura suau (mirant de que no ens quedin cigrons sencers).

Emplatem i hi afegim una mica d’oli d’oliva per sobre i una fulla de julivert o una mica de pebre dolç.

La millor manera de menjar-nos-el, és amb torradetes o “crudités” (verdura crua). I que bo ens ha quedat!!!

I vosaltres? Us animeu a provar-ho a casa?? Ja veieu que és mooooolt fàcil!!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s