Per acabar amb el mes de gener i el nostre petit viatge al Marroc, hem ensenyat a les nostres petites xefs, els secrets d’un bon hummus i la preparació d’un postre: la basbousa.
Els ingredients que hem fet servir per la basbousa han estat:
- 170 g sèmola de blat
- 1 iogurt
- 30 g coco ratllat
- 110 g de sucre
- 120 ml oli de gira-sol
- 2 ous
- 1 cullerada de suc de taronja
- 8 g llevat químic
- 1 mica de sal
- Ametlles laminades
Per a l’almívar hem necessitat:
- 3 cullerades de sucre
- Suc de ½ llimona
- Suc d’una taronja
- 60 ml aigua
Un cop hem tingut el material preparat, hem batut els ous, el sucre i el suc de taronja.
Hem afegit el iogurt i l’oli a poc a poc.
Seguidament hem afegit el coco, el llevat, la sal i la sèmola i ho hem barrejat tot ben barrejat.
Per sobre li hem posat unes quantes ametlles laminades. Ho hem deixat reposar 15 minuts i ho hem posat en un motlle per al forn, i durant uns 15-20 minuts, ho hem enfornat a 180ºC.
Hem fet l’almívar. Un cop una mica tebi, ho hem posat per sobre de la basbousa.
Després l’hem provat i ens ha encantat!!
Un cop feta la basbousa (i un cop tastada, evidentment!!!), ens hem posat mans a l’obra amb la preparació de l’hummus de cigrons.
Els ingredients són:
- ½ kg de cigrons
- Suc de 2 llimones
- 3 cullerades de tahini (una barreja d’espècies marroquines)
- 1 dent d’all aixafada
- 1 culleradeta de sal
- Oli d’oliva
- Julivert fresc
La preparació és realment fàcil, ja veureu!
En primer lloc hem de coure els cigrons amb sal durant 1 hora (si volem podem agafar un pot de cigrons ja cuits).
Hem de passar els cigrons per una batedora amb l’aigua de cocció fins a obtenir un puré homogeni.
Afegim el tahini, la dent d’all pelada i aixafada, el suc de llimona i la sal; i ho barregem bé fins a obtenir una textura suau (mirant de que no ens quedin cigrons sencers).
Emplatem i hi afegim una mica d’oli d’oliva per sobre i una fulla de julivert o una mica de pebre dolç.
La millor manera de menjar-nos-el, és amb torradetes o “crudités” (verdura crua). I que bo ens ha quedat!!!
I vosaltres? Us animeu a provar-ho a casa?? Ja veieu que és mooooolt fàcil!!