Lahmacum i pastís turc

En aquesta primera parada en terres turques descobrirem els secrets del “lahmacum” i del pastís turc. Dues delícies que a les nostres petites xefs, els han encantat! Ja veureu!

Per fer el pastís turc necessitem:

  • 6 ous
  • 5 iogurts grecs naturals de 125 g cada un (sense sucre)
  • 150 g de sucre
  • 75 g de farina
  • Ratlladura i suc d’una llimona
  • ½ sobre de llevat en pols (7-8 g)
  • Per decorar: melmelada d’albercoc, orellanes d’albercoc, fulles de menta

Per a poder-lo fer:

  1. Separem les clares dels rovells (els ous han d’estar a temperatura ambient)
  2. Barregem la farina amb el llevat i ho tamisem.
  3. Remenem bé els rovells amb el sucre fins a blanquejar-ho.
  4. Amb una llengua, barregem els rovells blanquejats amb la farina i el llevat.
  5. A continuació afegim els iogurts, la ratlladura i el suc de llimona i ho barregem suaument.
  6. Pre-escalfem el forn a 175ºC uns 10 minuts .
  7. Batem les clares amb una mica de sal, al punt de neu.
  8. Afegim les dues mescles en un bol.
  9. Engreixem un motlle amb mantega (preferiblement el motlle que sigui amb fons desmuntable).
  10. Ho emmotllem tot i ho posem al forn, a 175º durant uns 45-50 minuts.
  11. Deixem temperar dins del motlle i ho traiem amb molt de compte.
  12. Afegim els “toppings” (melmelada, orellanes, menta…)

Per fer el lahmacum necessitarem:

  • Per la massa:
    • 300 g de farina
    • 1 culleradeta de sal
    • 20 g de llevat fresc
    • 200 ml d’aigua tèbia
  • Pel farcit:
    • 2 cebes
    • 2 tomàquets frescos
    • 2 pebrots verds
    • Julivert
    • 250 g de carn picada
    • 2 cullerades de paprika
    • 1 culleradeta de sal
    • 1 cullerada de pebre dolç
    • 1 culleradeta de “sweet Chilli”
    • ½ cullerada de pebre negre
    • 50 g de nous picades
  • Per a la guarnició:
    • 1 llimona
    • Julivert
    • 1 tomàquet
    • 1 ceba

En el fons, el lahmacum no deixa de ser com una pizza molt condimentada d’espècies.

Per a fer-lo haurem de:

  1. Barrejar bé la farina i la sal. Fem un forat, hi afegim el llevat i l’aigua i amassem fins que la massa sigui elàstica i no s’enganxi.
  2. Deixem reposar la massa durant 30 minuts fins que dupliqui el seu volum.
  3. Pel farcit, barregem el tomàquet, el pebrot picat, el julivert, sal, la pasta de pebrot, el pebre dolç, la ceba picada, les nous, la carn i el pebre negre; i ho mullem amb un raig d’aigua.
  4. Amassem la massa un altre cop i la dividim en 6 talls més o menys iguals. Amb cada un fem una bola.
  5. Estirem cada bola amb el corró i li donem una forma rodona i fina.
  6. Ho col·loquem en una safata de forn i hi afegim una mica de la mescla del farcit per sobre.
  7. Els enfornem durant 5 minuts a 275º fins que comencin a agafar color.
  8. Per servir, afegirem a sobre, una mica de suc de llimona i la mescla de ceba morada, tomàquet a rodanxes i un ramet de julivert.

I fins aquí les nostres creacions! Us deixem una imatge final de les dues perquè en veieu el resultat!

Lahmacum i pastís turc

Ah! I vam aprofitar també, per fer bufar les espelmes a dues de les nostres petites xefs! Per molts anys Aitana i Georgina!!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s