En aquesta primera parada en terres turques descobrirem els secrets del «lahmacum» i del pastís turc. Dues delícies que a les nostres petites xefs, els han encantat! Ja veureu!
Per fer el pastís turc necessitem:
- 6 ous
- 5 iogurts grecs naturals de 125 g cada un (sense sucre)
- 150 g de sucre
- 75 g de farina
- Ratlladura i suc d’una llimona
- ½ sobre de llevat en pols (7-8 g)
- Per decorar: melmelada d’albercoc, orellanes d’albercoc, fulles de menta
Per a poder-lo fer:
- Separem les clares dels rovells (els ous han d’estar a temperatura ambient)
- Barregem la farina amb el llevat i ho tamisem.
- Remenem bé els rovells amb el sucre fins a blanquejar-ho.
- Amb una llengua, barregem els rovells blanquejats amb la farina i el llevat.
- A continuació afegim els iogurts, la ratlladura i el suc de llimona i ho barregem suaument.
- Pre-escalfem el forn a 175ºC uns 10 minuts .
- Batem les clares amb una mica de sal, al punt de neu.
- Afegim les dues mescles en un bol.
- Engreixem un motlle amb mantega (preferiblement el motlle que sigui amb fons desmuntable).
- Ho emmotllem tot i ho posem al forn, a 175º durant uns 45-50 minuts.
- Deixem temperar dins del motlle i ho traiem amb molt de compte.
- Afegim els «toppings» (melmelada, orellanes, menta…)
Per fer el lahmacum necessitarem:
- Per la massa:
- 300 g de farina
- 1 culleradeta de sal
- 20 g de llevat fresc
- 200 ml d’aigua tèbia
- Pel farcit:
- 2 cebes
- 2 tomàquets frescos
- 2 pebrots verds
- Julivert
- 250 g de carn picada
- 2 cullerades de paprika
- 1 culleradeta de sal
- 1 cullerada de pebre dolç
- 1 culleradeta de “sweet Chilli”
- ½ cullerada de pebre negre
- 50 g de nous picades
- Per a la guarnició:
- 1 llimona
- Julivert
- 1 tomàquet
- 1 ceba
En el fons, el lahmacum no deixa de ser com una pizza molt condimentada d’espècies.
Per a fer-lo haurem de:
- Barrejar bé la farina i la sal. Fem un forat, hi afegim el llevat i l’aigua i amassem fins que la massa sigui elàstica i no s’enganxi.
- Deixem reposar la massa durant 30 minuts fins que dupliqui el seu volum.
- Pel farcit, barregem el tomàquet, el pebrot picat, el julivert, sal, la pasta de pebrot, el pebre dolç, la ceba picada, les nous, la carn i el pebre negre; i ho mullem amb un raig d’aigua.
- Amassem la massa un altre cop i la dividim en 6 talls més o menys iguals. Amb cada un fem una bola.
- Estirem cada bola amb el corró i li donem una forma rodona i fina.
- Ho col·loquem en una safata de forn i hi afegim una mica de la mescla del farcit per sobre.
- Els enfornem durant 5 minuts a 275º fins que comencin a agafar color.
- Per servir, afegirem a sobre, una mica de suc de llimona i la mescla de ceba morada, tomàquet a rodanxes i un ramet de julivert.
I fins aquí les nostres creacions! Us deixem una imatge final de les dues perquè en veieu el resultat!

Ah! I vam aprofitar també, per fer bufar les espelmes a dues de les nostres petites xefs! Per molts anys Aitana i Georgina!!
