I per acabar el nostre viatge a Turquia, en l’última sessió dels tallers vam poder fer i tastar un dürum kebab i un muhlama (una mena de fondue de formatge que estava molt bona!)
Comencem pel fàcil: el dürum kebab. Els ingredients que necessitareu per a poder-lo fer són una mica al vostre gust. Nosaltres hem escollit aquests:
- Enciam
- “Tortitas” de blat de moro
- Tomàquet
- Blat de moro
- Pit de gall d’indi
- Salsa tzatziki
Els ingredients per la salsa:
- 1 cogombre
- 1 iogurt grec
- 1 culleradeta de postre de suc de llimona
- Unes fulles de julivert o menta frescs
- Una mica de sal.
- Pebre negre al gust
- 1 cullerada sopera d’oli d’oliva
Els ingredients per marinar el pit de gall d’indi:
- Per marinar el gall d’indi:
- 4 pits de gall d’indi
- 1 iogurt grec
- 1 dent d’all
- 1/2 culleradeta de postres de pebre dolç
- 1/2 culleradeta de postres de comí en pols
- 1/2 culleradeta de postres de pebre negre
- 1/2 culleradeta de postres de canyella mòlta.
- Una mica de sal
- 1 cullerada de postres de suc de llimona
- 2 cullerades soperes d’oli d’oliva
Els passos que haureu de seguir seran:
- Marinar el gall d’indi.
- Pelem l’all i el piquem ben fi amb la resta d’ingredients de la marianda
- Ho barregem tot amb una cullera i hi afegim el pit de gall d’indi
- Cobrim el bol i ho deixem a la nevera una hora com a mínim.
- Pelem la ceba i la tallem a la juliana.
- Fem la salsa
- Rentem bé el cogombre i el ratllem.
- El deixem en un colador perquè deixi anar tota l’aigua uns 10 minuts.
- En un bol, barregem els ingredients de la salsa i ho deixem a la nevera uns 30 minuts com a mínim.
- Quan haguem de muntar el dürum, cuinem el gall d’indi a la paella i el tallem a tires o a daus (com més ens agradi)
- Rentem els tomàquets i l’enciam
- Muntem el durum i l’escalfem:
- Volta i volta a la planxa
- 2-3 minuts al forn a 180ºC
- 20-30 segons al microones
Mireu quina pinta i quina facilitat per fer-ho!!
I la salsa… mmmmm!!!
I la segona recepta va ser un «muhlama». Podeu seguir la recepta que vam fer nosaltres. Els ingredients que necessiteu són:
- 6 cullerades de mantega
- 6 cullerades de farina de blat de moro
- 1 tassa d’aigua.
- 300 g de formatge Kuymak (o turc) ratllat
I els passos a seguir (suuuuuuper fàcils), aquests:
- En una paella, desfem la mantega per complet, deixant-la que bulli sense cremar-la.
- Afegim la farina de blat de moro i la remenem suaument sobre el foc durant varis minuts fins que agafi un color daurat intens.
- Quan l’oli de la mantega comenci a separar-se, afegim aigua i la bullim.
- Afegim el formatge rallat.
- Remenem bé la mescla perquè el formatge es fongui i que la barreja es suavitzi cada cop més.
- Barregem el formatge fos amb la farina i ho deixem que es cogui a foc lent, remenant de tant en tant fins que la mantega apareixi a la part superior.
- Servim calent amb pa fresc i cruixent.
Voleu veure com va quedar?? Aquí us deixem les imatges!
Us atreviu a fer-ho a casa, doncs?? Si ho feu, compartiu-ho a les xarxes i etiqueteu-nos!
