Dürum kebab i muhlama

I per acabar el nostre viatge a Turquia, en l’última sessió dels tallers vam poder fer i tastar un dürum kebab i un muhlama (una mena de fondue de formatge que estava molt bona!)

Comencem pel fàcil: el dürum kebab. Els ingredients que necessitareu per a poder-lo fer són una mica al vostre gust. Nosaltres hem escollit aquests:

  • Enciam
  • “Tortitas” de blat de moro
  • Tomàquet
  • Blat de moro
  • Pit de gall d’indi
  • Salsa tzatziki

Els ingredients per la salsa:

  • 1 cogombre
  • 1 iogurt grec
  • 1 culleradeta de postre de suc de llimona
  • Unes fulles de julivert o menta frescs
  • Una mica de sal.
  • Pebre negre al gust
  • 1 cullerada sopera d’oli d’oliva

Els ingredients per marinar el pit de gall d’indi:

  • Per marinar el gall d’indi:
  • 4 pits de gall d’indi
  • 1 iogurt grec
  • 1 dent d’all
  • 1/2 culleradeta de postres de pebre dolç
  • 1/2 culleradeta de postres de comí en pols
  • 1/2 culleradeta de postres de pebre negre
  • 1/2 culleradeta de postres de canyella mòlta.
  • Una mica de sal
  • 1 cullerada de postres de suc de llimona
  • 2 cullerades soperes d’oli d’oliva

Els passos que haureu de seguir seran:

  1. Marinar el gall d’indi.
    • Pelem l’all i el piquem ben fi amb la resta d’ingredients de la marianda
    • Ho barregem tot amb una cullera i hi afegim el pit de gall d’indi
    • Cobrim el bol i ho deixem a la nevera una hora com a mínim.
    • Pelem la ceba i la tallem a la juliana.
  2. Fem la salsa
    • Rentem bé el cogombre i el ratllem.
    • El deixem en un colador perquè deixi anar tota l’aigua uns 10 minuts.
    • En un bol, barregem els ingredients de la salsa i ho deixem a la nevera uns 30 minuts com a mínim.
  3. Quan haguem de muntar el dürum, cuinem el gall d’indi a la paella i el tallem a tires o a daus (com més ens agradi)
  4. Rentem els tomàquets i l’enciam
  5. Muntem el durum i l’escalfem:
    • Volta i volta a la planxa
    • 2-3 minuts al forn a 180ºC
    • 20-30 segons al microones

Mireu quina pinta i quina facilitat per fer-ho!!

I la salsa… mmmmm!!!

I la segona recepta va ser un «muhlama». Podeu seguir la recepta que vam fer nosaltres. Els ingredients que necessiteu són:

  • 6 cullerades de mantega
  • 6 cullerades de farina de blat de moro
  • 1 tassa d’aigua.
  • 300 g de formatge Kuymak (o turc) ratllat

I els passos a seguir (suuuuuuper fàcils), aquests:

  1. En una paella, desfem la mantega per complet, deixant-la que bulli sense cremar-la.
  2. Afegim la farina de blat de moro i la remenem suaument sobre el foc durant varis minuts fins que agafi un color daurat intens.
  3. Quan l’oli de la mantega comenci a separar-se, afegim aigua i la bullim.
  4. Afegim el formatge rallat.
  5. Remenem bé la mescla perquè el formatge es fongui i que la barreja es suavitzi cada cop més.
  6. Barregem el formatge fos amb la farina i ho deixem que es cogui a foc lent, remenant de tant en tant fins que la mantega apareixi a la part superior.
  7. Servim calent amb pa fresc i cruixent.

Voleu veure com va quedar?? Aquí us deixem les imatges!

Us atreviu a fer-ho a casa, doncs?? Si ho feu, compartiu-ho a les xarxes i etiqueteu-nos!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s