Seguint amb el nostre viatge per la gastronomia turca, les receptes que hem cuinat en aquesta sessió han estat: el mozaik pasta i un börek farcit d’espinacs i formatge de cabra.
Començarem per explicar-vos els ingredients que hem utilitzat pel mozaik pasta:
- 500 g de galetes “petit beurre”
- 1 tassa de sucre
- ½ tassa de cacau en pols
- 1 cullerada d’extracte de vainilla
- 4 ous
- 1 tassa (230 g de mantega)
- 80 g de xocolata negra
Els passos que hem de seguir seran aquests:
- Trenquem totes les galetes en trossets petits i les guardem.
- Desfem la mantega i la xocolata en un bol al bany Maria.
- Afegim el sucre, la vainilla i el cacau en pols a la mescla anterior i ho barregem bé.
- Batem els ous, els afegim i barregem un altre cop.
- En un recipient gran, barregem de manera suau, les galetes trencades i la mescla de xocolata amb una cullera de fusta fins que les galetes entrin en contacte amb la xocolata.
- Ho posem a la nevera durant 15 minuts.
- Ho traiem per donar-li la forma que vulguem (motlle per magdalenes, motlle de pastisseria…) i ho tornem a refrigerar durant vàries hores (2 com a mínim)
- Quan tingui una bona consistència, ho traiem de la nevera abans de servir i… bon profit!!
I així de bé l’han preparat!
Seguint amb l’altra recepta del dia, el börek, els ingredients que necessitareu seran:
- 1 paquet de pasta filo
- 100 g d’espinacs frescos
- 1 bloc de formatge feta
- 2 ous
- 100 g de mantega
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- Llavors de sèsam
I aquesta és super fàcil de fer, mireu, mireu!!
- Estenem la pasta filo i pintem 5 fulles, una per una, amb mantega, i les apilem una sobre l’altra.
- En un bol barregem espinacs, els pebrots tallats a juliana i el formatge.
- Posem el farcit a la pasta i enrotllem com un caneló, i després com una ensaïmada.
- La pintem amb ou i posem les llavors de sèsam per sobre.
- Posem al forn a 180ºC durant 15 minuts.
Si us animeu a fer-les a casa, etiqueteu-nos a les xarxes!! Volem veure les vostres creacions!!