Coca de trampó i bunyols de vent

Després d’una petita parada per la COVID, hem tornat a reprendre els tallers infantils de diumenge.

Aquesta vegada hem viatjat fins a les Illes Balears. Com que una part de la família és d’allà, el Jordi coneix força bé la gastronomia de la zona. Avui hem començat per la clàssica “Coca de trampó” (que trobeu a la nostra carta i alguns cops al menú setmanal) i una petita variant dels “Bunyols de Quaresma”. Després us expliquem.

Comencem doncs, amb la coca. Els ingredients que necessitarem seran: 

  • 4 tomàquets
  • 1 ceba 
  • 1 pebrot vermell 
  • 1 pebrot verd
  • 1 raig d’oli 
  • Herbes (orenga, fines herbes…)
  • 250 g farina
  • 10 llevat fresc
  • Olives

La preparació és molt senzilla, tot i que necessitareu deixar la massa feta i que fermenti durant unes hores (avisats quedeu!).

  1. Primer farem la massa de pa. Posarem farina, llevat i aigua tèbia en un bol i amassarem bé amb les mans.
  2. Ho deixarem reposar unes 2 horetes perquè fermenti bé.
  3. Tallarem les verdures a brumoise i les deixarem macerar amb oli i les herbes.
  4. Un cop fermentada, estirem la massa amb un corró.
    1. Podem fer una coca gran (tipus pizza)
    2. Podem fer boletes petites i estirar-les per fer-ne moltes (si en voleu fer per moltes persones)
  5. Afegim les verdures i les olives a sobre
  6. Les posem al forn a 280ºC durant 15 min

Mireu quines coques han sortit!! Al nostre perfil d’Instagram hi hem penjat un vídeo amb tots els passos perquè ho pogueu veure millor.

A veure si us animeu a fer-la a casa (per algun sopar o dinar que tingueu, per exemple) i ens ensenyeu com us ha quedat!!

I com us deiem, aprofitant que som en plena Quaresma, i que és moment de menjar bunyols de vent, nosaltres hem volgut fer una petita adaptació, i hem fet uns bunyols de patata (que típicament es mengen a les festes de Ses Verges, a l’octubre) però que ens han quedat força bé i ens han servit per conèixer una mica més la gastronomia balea

Els ingredients que hem utilitzat

  • 1/2 kg de moniatos*
  • 1/2 kg de patates*
  • 1 sobre de llevat
  • 250 g farina de reposteria
  • Oli d’oliva

*(podeu fer-ho amb 1kg de patata o 1kg de moniato o seguint la recepta: ½ i ½)

Com ho hem fet?? Facilíssim!!

  1. Bullim els moniatos i les patates amb la pell.
  2. Quan estiguin cuits, els pelem i els aixafem bé amb una forquilla
  3. En un bol, posem la mescla de les patates i els moniatos amb la farina i el llevat, i barregem bé amb les mans.
  4. Deixem reposar mitja horeta.
  5. De la massa, farem boles de la mida d’una nou i els farem un forat al mig (tipus berlina)
  6. En una paella amb molt d’oli (de gira-sol, per fregir), anirem posant les boles a fregir fins que estiguin daurades per les dues bandes.
  7. Quan ho treiem, ho podem posar en un paper absorvent per treure l’oli que sobra.
  8. Per servir-los, hi posarem una mica de sucre per sobre.

Espectaculars!! Proveu de fer-los a casa i ens dieu si tenim raó o no!! Esperem que us agradin!!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s