Flaó eivissenc i tumbet mallorquí

El passat diumenge vam tenir una nova sessió de tallers infantils a l’Obrador. Vam seguir endinsant-nos en la gastronomia balear i vam visitar dues de les seves illes: Mallorca i Eivissa.

Els plats que vam cuinar van ser el flaró eivissenc (que és un pastís de formatge) i el tumbet mallorquí (que no deixen de ser verdures fregides acompanyades d’una salseta de tomàquet. Espectacular!)

Vam començar pel flaó, ja que requeria una estona de forn; i després vam seguir amb el tumbet.

Durant aquesta sessió els vam proporcionar ganivets i els vam explicar i ensenyar totes les tècniques per tallar i pelar bé les verdures sense tallar-se un dit!

Els ingredients del fleó són:

  • Per la massa:
    • 400 g de farina
    • 2 rovells d’ou
    • 100 g de sucre
    • 100 g de mantega
    • ½ got d’aigua
  • Pel farcit:
    • 300 g de sucre
    • 4 ous
    • 2 tarrines de formatge fresc
    • Herbabona

La preparació és molt fàcil, mireu!

  • Primer prepararem la massa: en un bol posarem el sucre, la mantega, aigua, els rovells i la farina.
  • Amassarem fins que no ens quedi enganxada als dits.
  • Estenem la massa a la taula i l’estirem amb el corró fins que ens quedi en forma rodona.
  • La posem a la safata.
  • Pel farcit: posarem el formatge, els ous i l’herbabona en un bol i ho triturarem fins que no quedin grumolls.
  • Un cop triturat, ho emmotllem.
  • Retallem la massa sobrant i ho posem al forn 40 min a 160ºC (a dalt i a baix).
  • Un cop cuit, ho deixem refredar i li posem sucre glaç per sobre.

Els ingredients pel tumbet mallorquí són:

  • 4 patates
  • 2 albergínies
  • 2 carbassons
  • 2 pebrots vermells
  • 300 g de salsa de tomàquet casolana
  • Sal
  • Oli d’oliva

La preparació:

  • Rentem bé les verdures.
  • Albergínies: traiem els extrems i les tallem en rodanxes no gaire fines, sense pelar. Les posem en una safata de forn amb una mica de sal i les deixem que desprenguin el seu suc. Eixuguem amb paper absorbent.
  • Pelem les patates i amb la resta de verdures, les tallem a rodanxes (un centímetre més o menys).
  • Fregim totes les verdures amb oli d’oliva i les posem en una safata de forn amb paper absorbent per treure l’excés d’oli.
  • Emplatem: a sota les patates, després el carbassó i l’albergínia, el pebrot i al final la salsa de tomàquet.

I aquí teniu els dos plats dins la carmanyola que es van endur els nostre petits xefs! Brutal i espectaular el resultat de tots dos!! Proveu-ho a casa, us en llepareu els dits!!

Flaó eivissenc i tumbet mallorquí

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s