El passat diumenge vam tenir una nova sessió de tallers infantils a l’Obrador. Vam seguir endinsant-nos en la gastronomia balear i vam visitar dues de les seves illes: Mallorca i Eivissa.
Els plats que vam cuinar van ser el flaró eivissenc (que és un pastís de formatge) i el tumbet mallorquí (que no deixen de ser verdures fregides acompanyades d’una salseta de tomàquet. Espectacular!)
Vam començar pel flaó, ja que requeria una estona de forn; i després vam seguir amb el tumbet.
Durant aquesta sessió els vam proporcionar ganivets i els vam explicar i ensenyar totes les tècniques per tallar i pelar bé les verdures sense tallar-se un dit!
Els ingredients del fleó són:
- Per la massa:
- 400 g de farina
- 2 rovells d’ou
- 100 g de sucre
- 100 g de mantega
- ½ got d’aigua
- Pel farcit:
- 300 g de sucre
- 4 ous
- 2 tarrines de formatge fresc
- Herbabona
La preparació és molt fàcil, mireu!
- Primer prepararem la massa: en un bol posarem el sucre, la mantega, aigua, els rovells i la farina.
- Amassarem fins que no ens quedi enganxada als dits.
- Estenem la massa a la taula i l’estirem amb el corró fins que ens quedi en forma rodona.
- La posem a la safata.
- Pel farcit: posarem el formatge, els ous i l’herbabona en un bol i ho triturarem fins que no quedin grumolls.
- Un cop triturat, ho emmotllem.
- Retallem la massa sobrant i ho posem al forn 40 min a 160ºC (a dalt i a baix).
- Un cop cuit, ho deixem refredar i li posem sucre glaç per sobre.




Els ingredients pel tumbet mallorquí són:
- 4 patates
- 2 albergínies
- 2 carbassons
- 2 pebrots vermells
- 300 g de salsa de tomàquet casolana
- Sal
- Oli d’oliva
La preparació:
- Rentem bé les verdures.
- Albergínies: traiem els extrems i les tallem en rodanxes no gaire fines, sense pelar. Les posem en una safata de forn amb una mica de sal i les deixem que desprenguin el seu suc. Eixuguem amb paper absorbent.
- Pelem les patates i amb la resta de verdures, les tallem a rodanxes (un centímetre més o menys).
- Fregim totes les verdures amb oli d’oliva i les posem en una safata de forn amb paper absorbent per treure l’excés d’oli.
- Emplatem: a sota les patates, després el carbassó i l’albergínia, el pebrot i al final la salsa de tomàquet.







I aquí teniu els dos plats dins la carmanyola que es van endur els nostre petits xefs! Brutal i espectaular el resultat de tots dos!! Proveu-ho a casa, us en llepareu els dits!!
