El passat diumenge vam tenir una nova sessió de tallers infantils a l'Obrador. Vam seguir endinsant-nos en la gastronomia balear i vam visitar dues de les seves illes: Mallorca i Eivissa. Els plats que vam cuinar van ser el flaró eivissenc (que és un pastís de formatge) i el tumbet mallorquí (que no deixen de… Sigue leyendo Flaó eivissenc i tumbet mallorquí
Blog Feed
Coca de trampó i bunyols de vent
Després d’una petita parada per la COVID, hem tornat a reprendre els tallers infantils de diumenge. Aquesta vegada hem viatjat fins a les Illes Balears. Com que una part de la família és d’allà, el Jordi coneix força bé la gastronomia de la zona. Avui hem començat per la clàssica “Coca de trampó” (que trobeu… Sigue leyendo Coca de trampó i bunyols de vent
Dürum kebab i muhlama
I per acabar el nostre viatge a Turquia, en l'última sessió dels tallers vam poder fer i tastar un dürum kebab i un muhlama (una mena de fondue de formatge que estava molt bona!) Comencem pel fàcil: el dürum kebab. Els ingredients que necessitareu per a poder-lo fer són una mica al vostre gust. Nosaltres… Sigue leyendo Dürum kebab i muhlama
Mozaik pasta i börek d’espinacs
Seguint amb el nostre viatge per la gastronomia turca, les receptes que hem cuinat en aquesta sessió han estat: el mozaik pasta i un börek farcit d'espinacs i formatge de cabra. Començarem per explicar-vos els ingredients que hem utilitzat pel mozaik pasta: 500 g de galetes “petit beurre”1 tassa de sucre½ tassa de cacau en… Sigue leyendo Mozaik pasta i börek d’espinacs
Castanyada – Halloween – Tardor
Hola família! En aquest apartat hi trobareu totes les receptes dels tallers dedicats a aquesta època de l'any. Hi podreu trobar les receptes dels tallers que hem fet presencials, com les dels tallers online. Esperem que us agradin i us animeu a cuinar a casa amb els més menuts!!
Croquetes i galetes de moniato
El dia 30 d'octubre, a través del nostre perfil d'Instagram, vam fer un "taller de cuina de Castanyada" en directe. Vam fer dues receptes amb moniato: les cookies i les croquetes. Les dues van quedar boníssimes!! Us deixem les fotos finals perquè mentre cuinavem no vam poder-ne fer de tot el procés. Si voleu veure… Sigue leyendo Croquetes i galetes de moniato
Lahmacum i pastís turc
En aquesta primera parada en terres turques descobrirem els secrets del "lahmacum" i del pastís turc. Dues delícies que a les nostres petites xefs, els han encantat! Ja veureu! Per fer el pastís turc necessitem: 6 ous5 iogurts grecs naturals de 125 g cada un (sense sucre)150 g de sucre75 g de farinaRatlladura i suc… Sigue leyendo Lahmacum i pastís turc
Pomme tatin i Vichyssoise
En la nostra tercera parada a França, vam poder descobrir els secrets de la "tatin" de poma i de la vichyssoise. Vam anar fent una mica de tot. Mentres es refredava una cosa, feiem una altra, i mentre s'estava coent la verdura, seguiem amb la tatin. Perquè no us feu un embolic, us explicarem els… Sigue leyendo Pomme tatin i Vichyssoise
Coulant
Doncs després de gairebé 4 mesos de demanar-nos el coulant, per fi ha arribat el dia! Ahir les nostres petites xefs van poder tenir el "gustasso" de preparar els seus propis coulants de xocolata!! Els ingredients que vam fer servir: 250 g de xocolata negra (70%)100 g de sucre200 g de mantega6 ous100 g de… Sigue leyendo Coulant
Crêpes suzette
A la primera parada de França, ens menjarem uns "crêpes suzette". De fet, el "cognom" "suzette" va ser l'excusa per aprendre a fer les crêpes a casa i poder-les farcir del què ens doni la gana (maduixes, nata, xocolata, pernil, formatge...) hihihi. Comencem! Els ingredients que hem necessitat són: Per la massa dels crêpes:250 ml… Sigue leyendo Crêpes suzette
Hummus de cigrons i basbousa
Per acabar amb el mes de gener i el nostre petit viatge al Marroc, hem ensenyat a les nostres petites xefs, els secrets d'un bon hummus i la preparació d'un postre: la basbousa. Els ingredients que hem fet servir per la basbousa han estat: 170 g sèmola de blat1 iogurt30 g coco ratllat110 g de… Sigue leyendo Hummus de cigrons i basbousa
Baklava i taboulé
En aquesta primera parada en la gastronomia marroquina, vam poder aprendre a fer un "baklava" (un postre molt dolç) i un "taboulé" (amanida de cous-cous). Vam començar amb el baklava, i vam utilitzar 250 g d’ametlles laminades250 g de festucs250 g de mitges nous1 mica de nou moscada ratllada1 cullerada sopera de canyella mòlta100 g… Sigue leyendo Baklava i taboulé
«Break coffee» CREAF
Com molts de vosaltres ja vau veure a les nostres xarxes socials, el dia 17 de desembre vam anar a organitzar un “ break coffee” al Palau Robert de Barcelona. El CREAF (Centre d’Investigació Ecològica i Aplicacions Forestals) és un centre de recerca públic dedicat a l'ecologia terrestre i a l'anàlisi del territori, que produeix… Sigue leyendo «Break coffee» CREAF
Tortell de Reis
Seguint amb els tallers nadalencs, el diumenge va ser el torn de fer l'esperadíssim Tortell de Reis. Segurament molts i moltes pensareu que és típic d'aquí, però no. El Tortell de Reis (Roscón de Reyes) és tradició en altres països i té altres noms. Mireu: Portugal: “Bolo rei”. Tot i que la tradició és la… Sigue leyendo Tortell de Reis
Melomakarono
Seguint amb la temàtica de Nadal, avui hem fet parada a Grècia per preparar un postre de la regió, típic d'aquestes festes. Són els "melomakarono". Es tracta d'uns pastissets grecs fets de farina, mel i oli (principalment). Altres ingredients que s'afegeixen són el sucre, taronja, brandi o canyella, entre d'altres i es tracta d'un dolç… Sigue leyendo Melomakarono
Bûche de Noël
El tronquet de Nadal o Bûche de Noël és un postre que se serveix a molts països europeus per Nadal, però és originari de França. El tronquet de Nadal va sorgir d’una antiga tradició celta de celebrar el solstici d’hivern. Aquesta tradició consistia en buscar un gran tronc d’arbre i cremar-lo el dia més curt… Sigue leyendo Bûche de Noël
Lassanya i tiramisú
Aquest cap de setmana hem acabat amb la gastronomia italiana i hem fet una lassanya i un tiramisú. Per la lassanya, hem fet servir: 2 cebes i 2 dents d’all2 pebrots vermells2 pastanaguesSal500 g de carn trinxada12 làmines de lassanya100 g de formatge ratllat100 ml d’oli d’oliva1 got de tomàquet natural50 g de farina50 g… Sigue leyendo Lassanya i tiramisú
Carta de Nadal
La Castanyada ja s’ha acabat. Ara ja toca pensar en les festes de Nadal, els sopars d’empresa, els sopars de Nadal amb la colla d’amics, dinars en família, etc. Perquè no us hagueu de trencar el cap cuinant, us deixem la nostra proposta de plats que podeu encarregar per aquestes festes tan especials. A la… Sigue leyendo Carta de Nadal
Focaccia i panna cotta
Seguim descobrint la gastronomia italiana. Avui hem preparat una focaccia d'olives i herbes i una panna cotta. Per la focaccia, hem necessitat: 350 g de farina de força200 ml. D’aigua tèbia2 cullerades d’oli d’oliva verge extra½ cullerada de sal½ cullerada de sucre7 g de llevat sec (o 20 g de llevat fresc)40 g d’olives verdes… Sigue leyendo Focaccia i panna cotta
Pasta fresca al pesto i a la napolitana
Com ja sabeu, els nostres tallers tenen com a temàtica diferents plats de la dieta mediterrània.Els dos primers caps de setmana ens vam quedar a la nostra ciutat, Terrassa; i la setmana següent vam fer l'especial Castanyada.El diumenge 3 de novembre vam encetar mes, i vam engegar un viatge cap a un altre país del… Sigue leyendo Pasta fresca al pesto i a la napolitana
Panellets i Quiche
Avui al taller, els nostres minixefs han pogut fer dues receptes pròpies de l'època: la castanyada. En primer lloc han fet els típics i mítics panellets. Hem optat per fer dos grups, ja que a la sessió d'avui erem més gent del què era habitual. Un grup ha fet els panellets amb base de moniato… Sigue leyendo Panellets i Quiche
Ens atrevim amb un cardinal
Com ja us vam explicar, els nostres tallers són temàtics. Aquests dos diumenge d'octubre hem fet dos plats típicament terrassencs: el dàkar (de l'altre dia) i el pastís cardinal (el que hem fet avui). Per preparar-lo, necessitem els següents ingredients: 3 rovells d’ou1 ou sencer150 g de sucre125 g de farina25 g de Maizena1 cullerada… Sigue leyendo Ens atrevim amb un cardinal
Inauguració del nou local
El passat 4 d'octubre vam celebrar una petita inauguració del nostre nou local. Vam rebre moltíssimes visites de gent coneguda i propera i gent que no coneixiem, i ens va emocionar molt. Vam comptar també amb la presència de l'alcalde de Terrassa, en Jordi Ballart, amb les regidores de salut (Mònica Polo) i la regidora… Sigue leyendo Inauguració del nou local
Castanyada
Arriba la Castanyada i ho celebrareu amb amics, en família, en parella o sols. Si no voleu maldecaps pensant què cuinar, us deixem la nostra proposta per aquella nit! Us presentem el menú que hem preparat per la nit de la Castanyada (o de Halloween, cadascú el què vulgui celebrar). El menú consta de 4… Sigue leyendo Castanyada
Fem un Dàkar
La primera sessió d'aquests tallers infantils de cuina va ser la preparació d’un “dàkar”, un pastís molt típic de Terrassa. Les nostres petites xefs van arribar sense saber què faríem i el resultat els va encantar! En primer lloc les hi vam presentar els ingredients que necessitarien per a cuinar la recepta del dia, vam… Sigue leyendo Fem un Dàkar
Qui som?
L’estrès i el poc temps que tenim en els darrers anys han causat que restem en pensar en nosaltres mateixos i per conseqüència en la nostra alimentació del dia a dia. “l'Obrador” el formem un equip jove i compromès amb el medi ambient, que pretenem cobrir aquesta necessitat bàsica en l’alimentació de les persones que,… Sigue leyendo Qui som?