Tallers infantils

Us presentem una nova part del projecte de “L’obrador”. És una iniciativa que hem pres per ajudar a les famílies a integrar als seus fills i filles en el món de la cuina.

Sovint, els adults pensem que la cuina no és un lloc segur per a la canalla, ja que hi ha estris que tallen, que punxen o aparells que cremen.

És per aquest motiu que nosaltres volem desmitificar que la cuina no és un lloc per als petits de la casa.

Així doncs, perquè hem de deixar que els infants entrin a la cuina?

Tallers de cuina infantils

La cuina és un espai on els infants poden desenvolupar els seus sentits (tocant, mirant, tastant, olorant…), aprenen a discriminar els diferents sabors, olors i textures, treballen la psicomotricitat fina (tallant, pelant, amassant…), les matemàtiques (amb les mesures i pesos de cada ingredient i cada recepta) i sobretot aprenen a portar una dieta equilibrada amb els plats que preparen.

A més a més, a través de la cuina els infants adquireixen destreses que sovint, costen de treballar en altres àmbits. Si deixem que els infants cuinin amb els adults, aconseguirem:

  • Potenciar el vincle adult-infant: la societat d’avui dia, sovint, no té temps de qualitat per dedicar-lo als fills i filles. A la cuina, aquest temps el podem trobar, ja que si o si, entrem a la cuina per a preparar qualsevol àpat (esmorzar, dinar, berenar o sopar) i fer-ho amb ells és una manera molt factible de potenciar el vincle amb els infants i de donar-los temps de qualitat.
  • Inculcar valors com el treball en equip, la paciència, la organització i la comunicació: aquests valors a vegades s’inculquen molt poc a casa i deleguem massa a les escoles. Aquests valors són crucials a treballar dins d’una cuina i són valors que els serviran en un present i un futur a qualsevol àmbit de la vida.
  • Potenciar la creativitat i la imaginació: No hem de tallar-los les ales. La creativitat i la imaginació no són només una decoració (que també), sinó que també són el barrejar ingredients, inventar-se una recepta, etc.
  • Passar una estona divertida: diversió assegurada si barregem els punts anteriors.

Com ja hem dit volem ajudar a les famílies a integrar els seus fills i filles en el món de la cuina. Per fer-ho, hem organitzat uns tallers temàtics de cuina mediterrània pels menuts de la casa, ambientats, cada mes, en un país o ciutat del Mediterrani. L’equip que realitzarà aquests tallers són: el Jordi (cuiner professional i xef de la casa amb anys d’experiència davant dels fogons) i la Mireia (titulada en Educació Infantil amb anys d’experiència amb infants de diferents edats). 

Aquests tallers els farem els diumenges a la tarda i estan pensats per a nens i nenes d’entre 6 i 12 anys.

Aquí podreu anar veient què fan a les sessions, així com les receptes dels plats que cuinarem.

Esperem que us agradin!!