A la primera parada de França, ens menjarem uns «crêpes suzette». De fet, el «cognom» «suzette» va ser l’excusa per aprendre a fer les crêpes a casa i poder-les farcir del què ens doni la gana (maduixes, nata, xocolata, pernil, formatge…) hihihi.
Comencem! Els ingredients que hem necessitat són:
- Per la massa dels crêpes:
- 250 ml de llet
- 125 g de farina
- 50 g de sucre
- 2 ous
- Una mica de sal
- Per la salsa
- 100 g de mantega
- 70 g de sucre
- 200 ml de suc de taronja (2 peces)
- 100 ml de licor Triple Sec (Cointreau)
Per preprarar-los hem batut els ingredients de la massa fins que ens ha quedat homogènia i sense grumolls.
Hem escalfat una paella i li hem posat una mica de mantega. *Els hem explicat un petit truc per «convertir» una paella desgastada, en una antiadherent.
Hem posat la porció de mescla a la paella (ha de cobrir tot el fons, que quedi ben repartit i que quedi una capa fina).
Hem après a donar-li la volta amb un cop de canell i els hem tret al cap d’un parell de minuts.
Quan hem fet totes les crêpes que necessitàvem, ens hem posat a fer la salsa.
Hem posat el licor en una paella i hem deixat que s’evaporés tot l’alcohol. Un cop eliminat l’alcohol, hem afegit el suc de taronja i la mantega perquè espesseixi una mica.
Un cop feta la salseta, hem doblegat les crêpes, les hem emplatat i hem tirat la salsa per sobre.
Com que ens ha sobrat temps i les crêpes ens encanten, n’hem fet una per cadascú i elles i ells han escollit de què el volien farcir (xocolata, nata, pernil i formatge…).
Han quedat tremendos!!